مهمترین عامل شکلگیری زندگی NEETوار، نداشتن انگیزه است. اگر بخواهیم اجزای مهم انگیزه را نام ببریم، میتوانیم به بیهدفی در زندگی، فقدان پشتکار، نداشتن تمرکز و نادیده گرفتن توانایی افراد برای انجام دادن فعالیتهای گوناگون اشاره کنیم
یک میزگرد مجازی با چند مشاور و روانشناس دربارۀ مسئلۀ NEET و نوجوانی
دبیر نشست
با توجه به درهمتنیدگی مسئلة نوجوان و مسئلة NEET، گفتگوی مجازیِ صمیمانه و کارشناسانهای در خصوصNEET و رفتار نوجوانان صورت دادیم؛ البته هماهنگی این نشست در ایامی صورت گرفت که کرونا در اوج به سر میبرد و بههمین خاطر با دشوارهایی همراه بود. موضوع این گپوگفت تجربة شخصی کارشناسان در برخورد با جوانانی است که به ادامة تحصیل علاقهای ندارند، در بسیاری از مواقع درس را رها میکنند، به دنبال شغل قابل قبولی نیستند و مهارت خاصی نیز یاد نمیگیرند. این افراد بیشتر به گذراندن اوقات خود فکر میکنند و برای زندگی هدفی ندارند. در این بحث، ویژگیهای فردی این دسته از افراد را از مشاوران پرسیدیم و از آنها خواستیم تا علتهای به وجود آمدن چنین نگرشی را تبیین کنند. در انتها از آنها دربارة نقش سیستم آموزشی در پرورش و NEET پرسیدیم. خانمها فاطمه خسروی، زهرا نادری و آقای سید فرزاد سجادیان مشاوران گرانقدری بودند که در این گفتوگو شرکت کردند.
بر اساس نظرات کارشناسی مطرح شده در نشست، در درجة اول، ویژگیهای شخصیتی و شرایط روانی افراد میتواند در انتخاب شیوة درست زندگی تأثیرگذار باشد. شخصی که ازنظر روانی سالم است، با توجه به عزتنفسی که دارد، برای زندگی خودش میتواند هدفگذاری کند، باعلاقه بیاموزد، برای داشتن شغلی مناسب تلاش کند و از مواجهه با مشکلات ترسی نداشته باشد.
در درجة دوم، خانواده تأثیر بسزایی دارد. خانواده، اولین نهادی است که فرد در آن شیوة زندگی را میآموزد. با توجه به نوع برخوردی که والدین با کودک خود دارند، کودک به شناختی از شخصیت خودش میرسد و به استعدادها، توانمندیها و علائق خود پی میبرد. اگر خانواده محیطی ایمن و سالم برای کودک باشد و والدین با نظام تربیتی صحیح به کودکانشان مهارت زندگی بیاموزند، فرد میتواند در زندگی با درایت بیشتر و اعتمادبهنفس بالاتری حاضر شود و تمایل کمتری به سبک زندگی NEET داشته باشد.
و در آخر، سیستم صحیح آموزشی در مدارس میتواند در شکوفایی استعدادها و تواناییهای نوجوانان نقش مهمی ایفا کند. متأسفانه مدرسه به مکانی تبدیل شده که دانش آموزان فقط برای کسب نمرة بالا باهم رقابت میکنند. در مدارس، تلاشی برای فراگیری اصول زندگی و افزایش سطح کیفی آن وجود ندارد. در بسیاری از مدارس، توانمندی و علائق دانش آموزان را نادیده میگیرند. همین امر باعث میشود تا افراد انگیزة لازم برای ادامة زندگی هدفمند را از دست بدهند.
برای مطالعه ادامه این مطلب باید آن را خریداری کنید
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.